Verschil tussen specifieke en A-specifieke klachten:

Specifieke klachten zijn klachten die kunnen worden verklaard vanuit een specifiek, pathofysiologisch mechanisme en/of door een stoornis in de anatomische structuur. Denk aan een botbreuk, gewricht uit de kom of een pees/ spierscheuring. Mensen met dergelijke klachten dienen altijd eerst een (huis)arts te raadplegen.

 

A-specifieke klachten zijn klachten die NIET kunnen worden toegeschreven vanuit een specifieke afwijking of aandoening én dus NIET kunnen worden verklaard uit een stoornis in de anatomische structuur. De klachten worden veelal verklaard vanuit een fysiologische regulatiestoornis. Toch kunnen mensen klagen over pijn en ongemak.
 

De grootste reden in het ontstaan en het in standhouden van pijnklachten en blessures aan het bewegingsapparaat is het zenuwstelsel.Een foutieve afstelling kan ertoe leiden dat het lichaam continu ‘onder spanning staat’, wat resulteert in een overmatige spanning van het bindweefsel- en spierstelsel, de hormoonhuishouding en vernauwing van bloedvaten. Het lichaam vertaalt dit als dreigende schade en begint (pijn)signalen af te geven naar de hersenen. Een overprikkeling van het zenuwstelsel is op haar beurt veelal het gevolg van omgevingsfactoren. De druk die iemand ervaart (‘stress’) zorgt voor een disbalans tussen de belasting en de belastbaarheid.

 

Voor dit soort klachten ben je van harte welkom en op je plek bij mij op de praktijk. Geef niet toe aan dit soort klachten, u hoort dit soort klachten helemaal niet hebben, ze zijn absoluut niet nodig. Onder andere een behandeling van de fascia maakt hier deel van uit maar ook mentale ondersteuning zijn hier een aanvulling op.

Dus “hier hoeft u niet mee te leren leven”. Ik denk in oplossingen.

PB260050.JPG

Praktijk Carla Hoitinga onderscheidt zich ten opzichte van andere natuurgeneeskundige praktijken door haar nuchtere, ‘recht door zee’- en een persoonlijk traject, waardoor eenieder zich op zijn gemak voelt bij de behandelingen. Met een sportachtergrond, verschillende werkervaringen en persoonlijke interesse in zowel fysiek als mentaal kan ze een brede doelgroep met uiteenlopende klachten begeleiden.

Chronische aandoeningen

Veelvoorkomende

klachten

Burn-out

oplossen en voorkomen

PB260122 2.JPG
PB260258.JPG
PB260180.JPG

Met een open blik, uitgebreide mensenkennis en een vleugje humor help ik jou naar een vitaler leven.